Lab grown diamantLab diamantMan made diamant

                           Bron

Ze worden ook wel de diamant van de toekomst genoemd en zijn al ruime tijd enorm populair. Een lab grown diamant komt niet uit de grond maar wordt door mensen gemaakt. Wat is een lab grown diamant precies en hoe verschillen ze van diamanten uit de grond?

Wat is diamant?

Om te begrijpen wat een lab grown diamant is, moeten we eerst begrijpen hoe diamant van nature ontstaat. Een diamant bestaat uit zuivere gekristalliseerde koolstof. Diamant is 100 miljoen jaar geleden diep in de aarde onder hoge druk en extreme hitte ontstaan. Het proces om diamant te delven (uit de grond te winnen) is arbeidsintensief en kostbaar. Er moet gemiddeld iets meer dan 6 ton ruw gesteente worden verwerkt voor het winnen van één gram ruwe diamant. Daarnaast raken de diamantmijnen langzaam uitgeput en wordt het proces steeds moeilijker en duurder. Daarom stijgen de kosten van de natuurlijke diamanten jammer genoeg elk jaar. 

De lab grown diamant 

Dat de kosten van natuurlijke diamanten stijgen, is betreurenswaardig. Gelukkig hebben wetenschappers een methode weten te ontwikkelen om diamanten zelf te creëren die op vrijwel elk aspect identiek zijn als natuurlijke diamant. Men noemt dit een ‘lab grown diamant’, omdat ze in een laboratorium worden gemaakt. Het enige wat deze man made diamond onderscheidt van een natuurlijke diamant, is zijn oorsprong. Onderzoekers hebben een uitvinding gedaan om het groeiproces, wat in de aarde miljoenen jaren duurt, te kunnen versnellen naar slechts enkele weken. Een in een lab gecreëerde diamant wordt in een laboratorium ‘gekweekt’ met behulp van spitstechnologie die het natuurlijke groeiproces van een diamant nabootst. Het resultaat is een door de mens gemaakte diamant die chemisch, fysisch en optisch dezelfde is als de diamant die onder het aardoppervlak is gegroeid. Het enige verschil tussen de twee zit hem dus in de prijs.


                      Lab grown diamant
Lab diamant
Man made diamant

Wat kost een lab grown diamant?

De komst van lab grown diamant veroorzaakte wereldwijd een hype in de sieradenmarkt. Tegenwoordig zijn de door mens gemaakte diamanten extreem populair en wereldwijd te koop. Doordat deze man made diamanten betaalbaarder zijn, kunnen meer mensen nu genieten van prachtige sieraden met diamanten. 

Een prachtige lab diamant

Al ruim 100 jaar is Siebel Juweliers jouw vertrouwde juwelier waar je terecht kunt voor prachtige sieraden, horloges, goede service en persoonlijke aandacht. Wij hebben een ruim assortiment aan sieraden collecties en zijn altijd op zoek naar manieren waarop wij ons aanbod kunnen vernieuwen en verbeteren. 


De Millennium collectie van Siebel Juweliers bestaat uit verschillende schitterende sieraden gezet met lab grown diamant. In deze bijzondere collectie vind je solitaire ringen, oorstekers en hangers in diverse prijsklassen. Solitaire betekent dat het sieraad gezet is met één enkele diamant. Een solitaire ring is bijvoorbeeld een klassieke verlovingsring met dus één enkele diamant. Binnen de Millennium collectie zijn dit allemaal lab grown diamanten.
                Lab grown diamant
Lab diamant
Man made diamant

Deze prachtige sieraden, die niet onder het aardoppervlak maar juist in laboratoria  zijn geboren, zijn een nieuwe trend over de gehele wereld. De sieraden uit de Millennium collectie van Siebel Juweliers maken het mogelijk voor iedereen om zijn individualiteit en stijl uit te drukken. Of je nou op zoek bent naar een verlovingsring, een trouwring of een ander sieraad, het is altijd fijn om meerdere keuzes te hebben. Met een man made diamond is er nu de mogelijkheid om een diamant te kiezen van precies dezelfde hoge kwaliteit en prachtige, luxe uitstraling, maar voor een betere prijs.


Wij hopen dat we je hebben kunnen inspireren wat betreft diamanten. De Millennium collectie van Siebel Juweliers is nu verkrijgbaar. Vragen over lab grown diamanten? Neem gerust contact met ons op. Het verschil tussen een lab grown diamant en een diamant liever met eigen ogen zien? Dat kan natuurlijk ook. Kom gerust langs in één van onze 45 winkels, onze sales specialisten helpen je graag verder!


Wil je meer inspiratie op het gebied van sieraden en horloges? Bij Siebel Juweliers weten wij natuurlijk alles over sieraden en horloges. Op deze pagina kun je al onze andere blogs lezen. Bijvoorbeeld deze blog vol met tips over hoe je de beste trouwring kiest. Of deze blog over het stacken van sieraden als trend.