✓ Gratis bezorging v.a. €49,95 ✓ Gratis achteraf betalen & retourneren in de winkels

Is mijn horloge waterdicht?

Is mijn horloge waterdicht? Voor bescherming tegen water hanteren wij de volgende richtlijnen: Horloges met een waterdichtheid tot: 


  •  3 ATM biedt bescherming tegen spatwater. 
  • 5 ATM biedt bescherming bij douchen en zwemmen, mits er geen grote temperatuurverschillen optreden. 
  • 10 ATM zijn geschikt voor de meeste vormen van watersport in ondiep water. Let op bij grote temperatuurverschillen. 
  • 20 ATM zijn geschikt voor alle vormen van watersport en duiken. 


 Let op! Het gaat hier om richtlijnen. 

Wilt u er zeker van zijn dat uw horloge waterdicht is tijdens het zwemmen, zorg dan voor een geleidelijk drukverschil bij 5 ATM (niet in het water springen) of kies voor een horloge met 10 ATM. 

 Kan een horloge tegen heet water? 

Absoluut niet! Heet water uit een kraan, bad of sauna kan de kastonderdelen vervormen. De afdichtende werking van de pakkingen zal daarmee verloren gaan. Bovendien kan het uurwerk beschadigen en de olievoorziening verstoord raken. 

 Hoe vaak moet de waterdichtheid getest worden? 

Om de twee à drie jaar en daarnaast iedere keer dat de kast open is geweest, bijvoorbeeld na het verwisselen van de batterij. Indien je jouw horloge regelmatig aan water blootstelt, adviseren wij je horloge jaarlijks op waterdichtheid te laten controleren. 

 Wat te doen als uw horloge in aanraking is geweest met zout water? 

Zout water werkt agressief op de afdichtrubbers en andere materialen van het horloge. Het beste kunt u direct na het zwemmen het horloge goed afspoelen met (zoet) kraanwater. Bij grote temperatuurverschillen kan er condens aan de binnenzijde van het glas ontstaan. Dit kan geen kwaad en trekt vanzelf weer weg.