✓ Gratis bezorging v.a. €59,95 ✓ Gratis achteraf betalen & retourneren in de winkels

Verlovingsringen

Het huwelijksaanzoek is een magisch moment. Misschien wel een van de meest speciale gebeurtenissen in het leven. En natuurlijk wil jij je geliefde verassen met een prachtige verlovingsring, maar waar moet je op letten? En hoe ziet zo’n aanzoeksring er eigenlijk uit? In deze blog vind je veel informatie en geef ik je wat handige tips om de juiste verlovingsring uit te zoeken.

Soorten ringen

Hoe ziet een verlovingsring eruit? Eén van de meest populaire modellen is de klassieke solitair ring. Dit is vaak een rosé, wit of geelgouden ring met 1 diamant of edelsteen. De manier waarop deze steen in de ring is geplaatst noemt men de zetting. De meest voorkomende zettingen zijn met 4 of 6 pootjes, deze pootjes houden de steen op zijn plek. Naast de solitair ring zijn er natuurlijk nog heel veel andere soorten ringen, er is niet iets goed of fout! Welke ring jij kiest is afhankelijk van de smaak van je partner. Voor een iets meer opvallende ring zou je kunnen kiezen voor een mooie edelsteen. Ringen met blauwe saffier zijn helemaal van deze tijd.

De beste keuze

Het kan erg lastig zijn om een sieraad uit te zoeken voor een ander. Sieraden zijn namelijk erg persoonlijk en smaken kunnen verschillen. Er zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om het wat makkelijker te maken. Bijvoorbeeld of je partner al sieraden draagt en wat voor kleur deze sieraden hebben. Of hij/zij van modern houdt of juist klassiek of de ring grof en robuust moet zijn of smal en subtiel? Aan de hand van deze vragen kan je opzoek gaan naar de perfecte ring voor jouw aanstaande. Een ander niet geheel onbelangrijk onderwerp is de ring maat. Als je niet de juiste ring maat van jouw partner weet zou je stiekem een ring van hem/haar mee kunnen nemen naar winkel, daar kan een medewerker de ring voor je na meten. Een andere optie is om de ring in een willekeurige maat aan te kopen en na het aanzoek op maat te laten maken. Bij Siebel Juweliers wordt dit in veel gevallen onder service gedaan.

Diamant

Als je jouw geliefde écht wilt verassen raad ik aan om voor een verlovingsring met diamant te gaan. Dit is een kostbare, speciale steen die altijd blijft schitteren. De prijs van de diamanten ring is erg afhankelijk van de diamant. Hoe beter de kwaliteit van de steen, hoe duurder de verlovingsring zal zijn. Dit heeft te maken met de 4 C’s: color, clarity, cut en carat. Het karaat staat voor het gewicht van de diamant. De clarity geeft de zuiverheid aan en de cut staat voor hoe de diamant is geslepen. Ook de kleur speelt een grote rol. Er zijn talloze variaties aan ringen met diamant waarin dus ook de prijs erg kan verschillen.

Writer’s choice

De aanzoeksring waar direct mijn oog op viel is het tijdloze en elegante model van Diamonde.

Dit is een 14 karaat geelgouden ring met een briljant geslepen diamant in een 6 poot zetting. Mooi, vrouwelijk en een echte eyecatcher! 

Shop hier diamanten verlovingsringen!