✓ Gratis bezorging v.a. €49,95 ✓ Gratis achteraf betalen & retourneren in de winkels

Hoe draag je je verlovingsring en trouwring samen?

Die mooie verlovingsring die je hebt gekregen van je partner wil je toch eigenlijk helemaal niet afdoen na jullie trouwdag? Gelukkig hoeft dat ook niet, want wist je dat je je verlovingsring en trouwring ook gewoon samen kunt dragen? Dit is volgens ons het ultieme teken van ware liefde. Er zijn verschillende manieren om je verlovingsring en trouwring samen te dragen. Hieronder hebben we een paar verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje gezet, dus laat je inspireren.

Je verlovingsring aan de linkerhand en je trouwring aan je rechterhand dragen, of andersom

Heb je een verlovingsring die qua stijl minder goed bij je trouwring past? Dan raden we aan om je ringen aan beide handen te dragen. Maar aan welke hand draag je je verlovingsring en trouwring? Traditioneel gaat de verlovingsring aan de linkerhand en de trouwring aan de rechterhand. Tegenwoordig kiezen steeds meer koppels ervoor om hun ringen op verschillende manieren te dragen. Het dragen van de verlovingsring aan de ene hand en de trouwring aan de andere hand, is perfect voor degenen die de ringen liever niet stapelen of hun ringen niet als set gekocht hebben. 

Stapelen: Je verlovingsring en trouwring aan dezelfde vinger dragen

Steeds meer koppels kiezen ervoor om hun verlovingsring en trouwring te combineren door ze aan dezelfde vinger te dragen. Het stacken van ringen geeft een mooi effect waarbij je je ringen tegelijkertijd kunt laten zien. Deze optie is perfect als je je verlovingsring en trouwring als set hebt gekocht. Omdat de ringen zo goed bij elkaar passen, is dit de perfecte manier om ze aan dezelfde vinger te dragen. Als je ervoor kiest om je ringen te stacken is er naast het kiezen voor je linker of rechter hand ook nog een andere keuze die je dan moet maken:

Trouwring onder, verlovingsring boven

In dat geval draag je eerst je trouwring, gevolgd door je verlovingsring. Als je je ringen op deze manier wilt combineren, doe je verlovingsring dan af voor de huwelijksceremonie zodat je hem niet verliest. Je kunt hem aan de andere hand dragen of hem op een veilige plek bewaren. Als je het jawoord hebt gegeven, kun je je verlovingsring weer omdoen voor de receptie of nog even wachten om je nieuwe trouwring alleen te bewonderen.


Verlovingsring onder, trouwring boven

Je kunt er ook voor kiezen om je verlovingsring en trouwring andersom te combineren. Dit is de meeste logische optie, omdat je de ringen draagt in de volgorde waarin je ze hebt gekregen. Ook heeft deze manier een mooie symboliek: de verlovingsring geeft een belofte weer en de trouwring maakt die belofte waar. 


Je verlovingsring omwisselen voor je trouwring

Dit is waarschijnlijk niet waar je naar op zoekt bent, maar toch willen deze manier delen omdat dit de meest traditionele manier is. Veel koppels kiezen ervoor om de verlovingsring op de dag van het huwelijk in te ruilen voor de trouwring. De verlovingsring wordt meestal veilig opgeborgen zodat deze in de toekomst kan worden doorgegeven aan de volgende generatie. En zeg nou zelf, hoe romantisch is dat?

Hoe combineer ik mijn trouwring met mijn verlovingsring?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: dat is helemaal aan jou! Juist hier heb je alle ruimte om je stijl uit te drukken. Er zijn weinig gewoontes over hoe je je verlovingsring en trouwring set moet combineren. Wel hebben we vier handige tips op een rijtje gezet om je op weg te helpen. Er zijn namelijk drie hoofdelementen om te mixen en matchen: zetting, stijl, metaal en stenen.

Stem af op basis van zetting

Diamanten en edelstenen kunnen op verschillende manieren vastgemaakt worden in de ring, dit wordt ook wel de diamant zetting genoemd. De vorm en grootte van de diamant of edelsteen van de verlovingsring heeft invloed op de soorten trouwringen die goed passen bij je verlovingsring. Zeker als je van plan bent om je verlovingsring en trouwring aan dezelfde vinger te dragen, moet je je afvragen of je hier wel of geen ruimte tussen wilt hebben zitten. Een deel hiervan hangt af van de zetting - verlovingsringen met een hoge zetting hebben vaak ruimte voor je trouwring om ‘onder’ de diamant van je verlovingsring te zitten, zodat er geen ruimte overblijft.

Kies voor één stijl

Om een tijdloze en mooie uitstraling te creëren is het belangrijk om voor één stijl te kiezen. Heeft je verlovingsring een ronde vorm? Kies dan ook voor een ronde of bolle trouwring. Heeft je verlovingsring daarentegen juist een moderne uitstraling met strakke vormen? Ga dan voor een trouwring met rechte vormen. Heb je een bepaalde stijl in gedachten? Dan kun je er het best voor kiezen om je verlovingsring en trouwring als set in dezelfde te ontwerpen. 


Combineer je verlovingsring en trouwring op basis van metaal

Traditioneel worden trouwringen en verlovingsringen van hetzelfde metaal gemaakt. Hierdoor gaan veel mensen ervan uit dat ze van hetzelfde metaal moeten zijn gemaakt. 

Misschien geef je de voorkeur aan een perfect passende set ringen, terwijl anderen misschien liever een mix van metalen hebben. Alle ringmetalen passen goed bij elkaar, zolang je maar houdt van wat je draagt! Gemengde metalen kunnen een verlovingsring en trouwring set een moderne uitstraling geven. 

Combineer diamanten en edelstenen

Diamanten zijn altijd een goede keuze, maar andere edelstenen zijn dat zeker ook voor de bruid die ervan houdt om dingen op een andere manier te doen. Edelstenen zijn een prachtig alternatief voor wie liever een eigen draai geeft aan de klassieke trouwring. Zorg er wel altijd voor dat je de stenen op elkaar afstemt. Als jouw verlovingsring een grote steen bevat, dan kun je voor je trouwring beter een ontwerp kiezen zonder stenen of met kleinere stenen. Op deze manier komen allebei je ringen het best tot hun recht.

Ontdek de verlovingsringen en trouwringen van Siebel Juweliers

Weet je nu hoe je jouw verlovings- en trouwring gaat combineren? Moet je één van de twee (of allebei) nog uitkiezen? Onze experts kunnen stijlen voorstellen op basis van je verlovingsring en persoonlijke voorkeuren. Maak een afspraak in één van onze 45 winkels in Nederland. Het kiezen van verlovingsringen en trouwringen is een bijzonder moment. Tijdens een afspraak heb je de mogelijkheid om verschillende verlovingsringen en trouwringen sets te passen en combineren om te ontdekken wat jullie stijl is. Eén van onze experts staat voor jullie klaar om te helpen bij het kiezen van de perfecte ringen.