✓ Gratis bezorging v.a. €49,95 ✓ Gratis achteraf betalen & retourneren in de winkels

4 tips voor een geslaagd huwelijksaanzoek!

Het is een van de belangrijkste (en spannendste) momenten in je leven. Veel mensen denken dat een huwelijksaanzoek zo eenvoudig is als het kiezen van een datum en een tijdstip, maar er komt veel meer bij kijken dan dat. De meeste mensen besteden weken of zelfs maanden aan het plannen van hoe ze hun partner ten huwelijk gaan vragen. Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren hoe je dit belangrijke moment in je leven kunt aanpakken. Maar hoe zorg je ervoor dat dit je dit moment tot een groot succes maakt? Om je te helpen geven we je hieronder vijf tips voor een geslaagd huwelijksaanzoek!


Tip 1: Vind de juiste locatie voor je huwelijksaanzoek

De locatie van je huwelijksaanzoek is een onderdeel van dit speciale moment waar je goed gebruik van kunt maken. Het kan bijvoorbeeld heel mooi zijn om een locatie te vinden die voor jullie beiden betekenisvol is. Door het kiezen van een betekenisvolle plek kun je laten zien hoeveel aandacht je hebt besteed aan het plannen van je aanzoek! Dat kan bijvoorbeeld de plek zijn waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet, jullie favoriete restaurant of waar jullie verkering kregen. Denk goed na welke plekken iets voor jullie betekenen. Als je de juiste locatie weet te bedenken dan heb je de perfecte basis gelegd voor een geslaagd huwelijksaanzoek!

Er is hier ook nog een andere keuze die je moet maken. Je kunt ervoor kiezen om dit moment intiem te maken door ervoor te zorgen dat jullie alleen zijn. Je kunt er ook juist voor kiezen om het meer feestelijk te doen op een openbare plek zoals bijvoorbeeld dus in jullie favoriete restaurant. Je zult zelf moeten nagaan wat beter past bij jullie twee. Sommige mensen vinden het niet fijn om zulke intieme momenten in het openbaar te ervaren, andere mensen vinden dit juist heel leuk.

Je kunt er ook nog voor kiezen om de familie en vrienden uit te nodigen op de uitgekozen locatie. Als je partner jou dan het jawoord geeft dan komt iedereen opeens tevoorschijn en dan is het één groot feest. Er is hier natuurlijk wel een extra risico dat je loopt. Als je partner dan “nee” zegt als je hem of haar ten huwelijk vraagt… Oei!


Tip 2: Kies de juiste verlovingsring uit

Uiteraard is de verlovingsring een belangrijk onderdeel van het ten huwelijk vragen van je geliefde. Je wilt je partner verrassen met een prachtige verlovingsring, maar hoe kies je de juiste? Het kan bijzonder lastig zijn om een verlovingsring uit te zoeken. Sieraden zijn natuurlijk erg persoonlijk en jullie smaken kunnen verschillen. Draagt je partner al sieraden en wat voor kleur hebben deze sieraden? Past een meer moderne verlovingsring of juist een klassieke verlovingsring bij je partner? Een slimme manier om wijzer te worden is door te vragen aan de familie en vrienden van je partner om advies. Of kijk stiekem op de Pinterest van je partner, misschien heeft je partner wel een huwelijksbord!

Er zijn vele soorten verlovingsringen en het is hoe dan ook een lastige keuze. Gelukkig hebben we bij Siebel al meer dan 100 jaar ervaring hiermee! Wij schreven al eens een blog over het uitzoeken van een verlovingsring! Kijk vooral daar even naar al onze tips. Weet je nog steeds niet wat je moet kiezen? Neem dan eens een kijkje in onze webshop en kom daarna langs in één van onze 45 winkels voor persoonlijk advies. Dan komt het zeker weten goed!

P.S. Weet je niet wat de ringmaat is van je partner? Dat maakt gelukkig niet uit! Bij Siebel kun je een verlovingsring altijd laten bijstellen!


Tip 3: Maak een speciaal moment van jouw huwelijksaanzoek

Het huwelijksaanzoek is een moment en het draait natuurlijk allemaal om de timing. Het is dus cruciaal om er het juiste moment van te maken. Zorg er ten eerste voor dat je een geschikte datum uitkiest, want dit wordt de rest van jullie levens een dag om te vieren.

Maar maak van het aanzoek ook een speciaal moment. Veel mensen kiezen ervoor om een kleine (of lange) speech te geven nadat ze op één knie zijn gegaan. Andere houden juist de speech eerst met als afsluitende woorden het ten huwelijk vragen, en gaan dan op één knie. Dan komt het aanzoek natuurlijk meer als een verrassing!

De keuze hiervoor is heel persoonlijk dus ga bij jezelf na wat past bij jou en je partner. Probeer de gevoelens die je voor je partner hebt op een mooie en persoonlijke manier samen te vatten. Verklaar de liefde die je hebt voor je partner om zo de vraag om het jawoord in te luiden. Vergeet ook niet om de woorden die je kiest goed uit je hoofd te leren. Als het moment daar is moet je natuurlijk niet met je mond vol tanden staan door de zenuwen!


Tip 4: Plan een feestje voor erna!

Het maakt niet uit of je ervoor kiest om het moment intiem te houden met zijn tweeën, of dat al jullie familie en vrienden stiekem ergens verstopt zitten op de locatie. Als je het jawoord krijgt van je partner is het hoe dan ook tijd voor een feestje! Wij weten natuurlijk niet welke plek jij gaat uitkiezen, maar het is sowieso handig om alvast na te denken over hoe jullie dit moment verder kunnen vieren daarna. Reserveer bijvoorbeeld alvast een tafel bij jullie favoriete restaurant zodat je zeker weet dat je terecht kan, of ga op onderzoek uit wat er in de buurt te doen is om het te vieren. Het jawoord horen is één ding, maar de liefde daarna samen vieren is natuurlijk minstens even belangrijk en mooi.

Volg onze vier tips op en wij weten zeker dat het helemaal goed komt. We vatten onze vier tips voor een geslaagd huwelijksaanzoek hieronder nog even kort samen.

- Vind de juiste locatie die betekenisvol is voor jullie en de basis legt van het aanzoek

- Kies de juiste verlovingsring uit (of kom langs bij Siebel voor advies)

- Maak er een speciaal moment van door bijvoorbeeld het kiezen van de juiste woorden

- Plan het feestje voor daarna alvast in om het samen te vieren

Ben je inmiddels verloofd? Gefeliciteerd! Dan is het tijd om na te gaan denken over de bruiloft. Ook hierbij kunnen wij je natuurlijk helpen, want wij hebben vele trouwringen in onze winkels. Hoe je een trouwring uitzoekt vertellen we je in deze blog! Voor nog meer inspiratie kun je al onze andere blogs hier vinden