✓ Gratis bezorging v.a. €59,95 ✓ Gratis achteraf betalen & retourneren in de winkels

ZILVER | Hoe houd je zilveren sieraden zo lang mogelijk mooi?

Je hebt door de jaren heen een aantal leuke zilveren sieraden verzameld. Maar hoe komt het dat jouw zilveren pieces een zwarte aanslag krijgen? En nog belangrijker: hoe krijg je het weer schoon en glanzend?


Jouw sieraden krijgen tijdens hun leventje nog al wat te voorduren: bodylotions, make-up, parfum.. Na verloop van tijd kunnen jouw zilveren sieraden zwart worden of hun glans verliezen. Dit komt doordat zilver oxideert. De voornaamste reden hiervan is dat zilver reageert met zwavel. Een gas dat met name in de lucht voorkomt, maar ook materialen als wol, elastiek, rubber, latex, parfums, uien en eieren bevatten zwavel. Tevens zorgen natuurlijke oliën op je huid ervoor dat je zilveren sieraden veranderen in doffe exemplaren. Genoeg informatie, hoe blijven jouw sieraden op en top? Dat lees je hieronder.


 WEAR & CARE TIPS:

- Maak mij schoon met een speciaal zilverbadje, op deze manier zal ik lang mooi blijven en zal ik blijven schitteren;
- Draag mij niet tijdens het badderen, douchen, slapen, zwemmen of schoonmaken;
- Kijk uit voor chemicaliën, dat zal ik niet overleven;
- Vermijd crèmes en make-up;
- Ohh en alsjeblieft… geen parfum!


Zilverpoetsdoekje gebruiken:

Berg je sieraden met zorg op als je ze niet draagt. Wikkel ze in een zachte doek of leg ze in een doosje, zodat ze niet met andere sieraden in aanraking komen waardoor onnodige krassen of beschadigingen kunnen ontstaan.

Je kunt het zilveren sieraad ook oppoetsen met een speciale zilveren poetsdoek. Dit is over het algemeen de meest veilige optie voor het reinigen van jouw sieraden. De poetsdoeken zijn erg zacht, zodat ze geen krassen achterlaten. Tevens zijn deze poetsdoeken geïmpregneerd met chemicaliën, zodat de aanslag gemakkelijk kan worden verwijderd. Je kunt de poetsdoeken gebruiken tot ze helemaal zwart zijn geworden.

Kijk hier voor alle poetsmiddelen. 

 (More caring is) Happy Wearing!