✓ Gratis bezorging v.a. €49,95 ✓ Gratis achteraf betalen & retourneren in de winkels

Van prinses slijping tot marquise: wat zijn de verschillen tussen geslepen diamanten?

  • Briljant geslepen diamant, ook wel bekend als de ronde diamant, is veruit de populairst geslepen diamantvorm. De briljant bestaat uit 57 verschillende facetten die op de diamant geslepen zijn. Deze zorgen ervoor dat het licht op een bepaalde manier breekt. Circa 75% van de diamanten worden tot ronde briljanten geslepen. Grotendeels wordt gebruikt voor het maken van verlovingsringen.

  • De prinses diamant is de runner up als het gaat om de meeste populaire slijpingen. De diamant werd voor het eerst gemaakt in 1980. Het slijpen van deze diamant is iets minder duur dan het slijpen van briljanten, omdat een prinses diamant kan worden gemaakt met de helft van

  • De Cushiongeslepen diamant is in een vierkant geslepen diamant met afgeronde hoeken. Deze manier van slijpen bestaat al ruim 200 jaar. De cushiongeslepen diamanten worden vaak gekozen door mensen die de voorkeur geven aan een klassieke look.

  • De Emerald geslepen diamant is de oudste slijpwijze die er bestaat én de meest unieke. Slechts 3% van de verhandelde diamanten in de wereld hebben een emerald cut. De diamanten ogen vintage door de rechthoekige lijnen. De diamanten bevatten een subtiele glans en hebben bovendien vaak de neiging om groter te lijken door de aard van de snede. Dit wordt ook wel het spiegelhal-effect genoemd.

  • De Asscher geslepen diamant komt overeen met de emerald cut door de rechte lijnen en werd in 1902 op de markt gebracht. In de jaren ’20 van de vorige eeuw was deze diamant erg populair en daarom worden deze diamanten nu nog vaak gespot in antiekwinkels.

  • De Radiant geslepen diamant heeft een vierkante vorm met het patroon van een briljant aan het oppervlak, zodat de schittering van het licht zo goed mogelijk weerkaatst. De diamant heeft een moderne uitstraling door de combinatie van de schittering van ronde diamanten en de elegantie van emerald geslepen diamanten.

  • De Ovale diamant komt uit in de jaren ‘60. Het is een briljant geslepen diamant, maar door de ovale vorm geeft het de illusie van een groter formaat steen. De ovale diamant heeft dezelfde glans als die van de ronde diamant, maar de vorm geeft een uniekere twist aan de steen.

  • De Marquise diamant is uniek door het puntige uiterlijk. Deze slijping werd gemaakt in opdracht van koning Lodewijk XIV, die een steen in de vorm van "de perfecte mond" wilde.

  • De peervormige diamant heeft een conische punt aan het ene uiteinde en geeft de drager de illusie van langere vingers. Deze symmetrische diamant komt het beste tot zijn recht in een groter formaat

  • De Hartvormige diamant staat symbool voor de liefde en wordt met name gebruikt voor hangers en ringen.  Om ten volle te kunnen genieten van de hartvorm, moet de diamant minimaal 0,50 karaat zijn.


 bron: http://www.archerjewelry.com/