Winkels & Openingstijden
  • Gratis bezorging v.a. €59,95
  • Gratis achteraf betalen
  • Gratis retourneren in de winkels
Klantenservice

Gouden tips om jouw sieraden weer te laten stralen

Blinken je gouden sieraden niet meer als zo mooi als toen je ze kocht? Het ligt niet aan jou. Sieraden verliezen na verloop van tijd altijd wel iets van hun glans. Dit ligt niet aan de kwaliteit of de prijs van de sieraden. Ze hebben gewoon een kleine onderhoudsbeurt nodig. Die onderhoudsbeurt kan je zelf geven… 

Hoe werkt het?! 


1. Reinigen 

Vul een kom met lauw/warm water en groene zeep, boen je sieraad met een borsteltje met ZACHTE haren. Zijn de haartjes te hard kan dit krassen op het sieraad veroorzaken. Laat hierna je sieraad weken om het hardnekkige vuil los te krijgen. 

2. Drogen 

Gelukt? Dan is het nu tijd om het sieraad te drogen. Spoel je sieraad af met lauw schoon water. Droog het voorzichtig af met een doek. Zorg ervoor dat er geen vuiltjes in de doek zitten, dit kan krassen veroorzaken. Om echt alle vocht uit het sieraad te krijgen kan je het sieraad even laten hangen. 

3. Poetsen

Om je sieraad op te poetsen kan je gebruik maken van een Siebel poetsdoek, heb je die niet werkt het ook met een theedoek, zorg nogmaals dat er niks in de doek zit, dit veroorzaakt krassen. 

4. Onderhouden

Stap 4 is om je sieraad goed te onderhouden met de onderstaande tips, op deze manier blijven je sieraden langer glanzen. En voorkom je dat ze beschadigen. 

Een gouden sieraad kan altijd opgeknapt worden, maar er zijn ook tips die ervoor zorgen dat niet nodig zal zijn. 


Voorkomen van kleurverlies 

- Doe je sieraden af voor het schoonmaken, zwemmen, douchen en slapen. 
- Doe in de ochtend eerst alles in de badkamer, dus parfum, haarlak, bodylotion, make-up en doe daarna pas je sieraden om. Ook met make-up afhalen word aangeraden je sieraden af te doen. (want de alcohol, het vocht en de chemicaliën hierin kunnen leiden tot kleurverlies) 


Voorkomen van krassen

- Om krassen te voorkomen is het belangrijk om je sieraad veilig en apart te bewaren, bij voorkeur in het originele doosje. Als je het originele doosje niet meer hebt raden wij aan je sieraad te bewaren in een sieraden doos met aparte vakjes en bekleed met een zachte stof. 
- Kijk ook uit met onbewuste bewegingen; pookje in de auto, open en dicht doen van lades en bijvoorbeeld tikken op een raam. Al deze handelingen kunnen krassen op bijvoorbeeld ringen veroorzaken. 
- Draag je ring aan je linkerhand als je rechtshandig bent en aan je rechterhand als je linkshandig bent, zo blijft hij langer mooi. 

Witgoud 

Het poetsen van een witgouden sieraad doe je net zoals een geelgouden sieraad. Wel heeft witgoud meer zorg nodig tijdens het dragen. Dit komt omdat de meeste witgouden ringen gerodineerd zijn om ze te beschermen en de witte glans te geven. 

Mijn witgouden ring wordt geel! Wat nu?! 

Witgoud heeft van nature een geelachtige schijn. Om toch een witte glans te krijgen wordt er een laagje rodium aangebracht. Als je witgouden ring geel wordt is het een teken dat het laagje rodium een beetje is afgesleten, dit is heel normaal en gebeurd meestal na enkele jaren. Dit is makkelijk op te lossen door je witgouden ring opnieuw te laten rodineren