✓ Gratis bezorging v.a. €49,95 ✓ Gratis achteraf betalen & retourneren in de winkels

Dé 6 sieradentrends van 2023

Chunky Chains
Dit zijn dikke, vaak oversized schakelkettingen die zowel in de mode- als sieradenwereld een statement hebben gemaakt. Ze kunnen worden gedragen als een enkel opvallend stuk of gelaagd met andere sieraden. Hoewel vaak geassocieerd met gouden tinten, komen ze ook voor in andere materialen zoals zilver, roestvrij staal en zelfs kunststof. 

Persoonlijke Personalisatie
Deze trend draait om sieraden die een persoonlijk element of betekenis voor de drager hebben. Denk aan naamkettingen, geboortesteen sieraden, initialen, en op maat gemaakte stukken. Ze geven de drager niet alleen een gevoel van individualiteit maar vertellen vaak ook een persoonlijk verhaal of herinnering.

Statement Oorbellen:
Grote, opvallende oorbellen die direct de aandacht trekken. Ze kunnen variëren van oversized hoops tot gedetailleerde, architectonische stukken of kleurrijke hangende designs. Deze oorbellen zijn bedoeld om op te vallen en voegen een gedurfde touch toe aan elke outfit.


Georganiseerde Mismatch:
Dit is het idee van het opzettelijk niet laten matchen van sieraden, vooral oorbellen, op een manier die er nog steeds georganiseerd en stijlvol uitziet. Bijvoorbeeld, het dragen van een lange hanger oorbel in het ene oor en een stud of kleinere oorbel in het andere. Hoewel ze niet identiek zijn, complementeren ze elkaar vaak in stijl, kleur of thema, waardoor er een bewuste asymmetrie ontstaat. 

Statement Oorbellen:
Dit zijn grote, opvallende oorbellen die bedoeld zijn om de aandacht te trekken en een outfit te accentueren. Ze kunnen variëren van oversized hoops tot uitgebreide, geometrische vormen, en van kleurrijke hangende designs tot unieke, artistieke creaties. Het primaire doel van statement oorbellen is om op te vallen en een "statement" te maken. Het merk Salvatore Plata bied veel keus in statement oorbellen.

Vintage en Retro:
Deze trend omarmt sieradenstijlen uit vroegere decennia. Vintage sieraden kunnen authentieke stukken zijn uit een bepaald tijdperk, zoals de Art Deco-periode of de jaren '70. Retro sieraden daarentegen, zijn vaak nieuwe stukken die zijn geïnspireerd op designs uit het verleden. Er is een groeiende waardering voor deze stijlen, omdat ze een gevoel van nostalgie en tijdloze elegantie bieden.

Deze trends onderstrepen de veelzijdigheid en expressieve kracht van sieraden. Ze geven dragers de mogelijkheid om hun persoonlijke stijl en individualiteit te benadrukken, ongeacht of ze kiezen voor iets moderns, iets uit het verleden, of een mix van beide.

Hier vind je de meest trendy sieradenmerken van dit moment: