✓ Gratis bezorging v.a. €59,95 ✓ Gratis achteraf betalen & retourneren in de winkels

Alles wat je moet weten voor het uitzoeken van een trouwring!

Gefeliciteerd! 

Jullie gaan trouwen, daar horen uiteraard trouwringen bij. Net zoals mensen zijn trouwringen er in alle soorten en maten. Het is daarom niet gek dat je het uitzoeken van zo’n ring veel vragen oproept. 


- Welke ringmaat heb je?

- Hoe kun je je ringmaat opmeten

- Aan welke hand gaat je trouwring?

- Hoe kies je de perfecte ring? 


Genoeg vragen om te beantwoorden voor de grote dag van jouw trouwerij. Geen paniek, want wij van Siebel bieden je met alle liefde een helpende hand. Dus of jij nou op zoek bent naar een mannen trouwring of vrouwen trouwring, alles wat je moet weten voor het uitzoeken van een trouwring lees je hier!


Welke ringmaat moet je kiezen?

Het is één van de meest gestelde vragen die wij krijgen van verloofden in onze 44 winkels. Er komt iemand binnen in een Siebel winkel die gaat trouwen of zijn of haar partner ten huwelijk gaat vragen. Ze zitten echter met een ‘groot probleem’, namelijk dat ze niet weten welke ringmaat hun partner heeft. Gelukkig zijn wij bij Siebel met meer dan 100 jaar ervaring experts op het gebied van trouwringen en kunnen wij je hierbij helpen. De oplossingen zijn ook nog eens heel erg simpel. 


De ringmaat opmeten

Als je wilt weten welke ringmaat je zelf hebt of welke ringmaat je partner heeft, dan hebben we hier een simpele oplossing voor. Door de omtrek van je vinger te meten met een touwtje of stukje lint kun je er namelijk makkelijk achter komen welke ringmaat je hebt. Hoe kun je je ringmaat opmeten

1. Draai een stukje touw of lint om de vinger waar je de ring wilt hebben.

2. Zet een streepje waar het stukje touw of lint bij elkaar komt.

3.Leg het stukje touw of lint plat en meet hoeveel millimeter de omtrek van je vinger is.

4.Kijk in deze tabel welke ringmaat je hebt. Hier vind je ook nog een paar andere methodes om je ringmaat op te meten.

Met deze tabel kom je over het algemeen heel erg in de buurt van de juiste ringmaat. Maar je ringmaat opmeten blijft altijd lastig. Om zeker te weten welke ringmaat je hebt, kun je toch het beste langskomen in één van onze 44 winkels. Wij helpen je graag met het vinden van jouw ringmaat.


Op welke hand draag je een trouwring?

Aanstaande bruidsparen vragen het zich vaak af: op welke hand draag je een trouwring? Links of rechts? Ook hier is het antwoord weer heel simpel! Je mag het namelijk helemaal zelf bepalen. Van oudsher dragen in Nederland de Katholieken hun trouwring links en Protestanten hun trouwring rechts. Tegenwoordig zie je vaak dat mensen dit soort tradities niet meer zo nauw nemen. Op welke hand je jouw trouwring draagt, mag je dus vooral lekker zelf bepalen. Een tip die we je nog kunnen geven, is om de trouwring te dragen op de hand waar je het minst mee werkt. Zo loop je minder kans om je prachtige trouwring te beschadigen.


Hoe kies je de perfecte trouwring?

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het uitzoeken van de trouwring zelf. Welke soorten trouwringen zijn er allemaal en hoe kies je de perfecte trouwring? Het is natuurlijk van groot belang dat jullie er allebei helemaal blij mee zijn. Niet alleen nu, maar ook nog op jullie 50-jarig jubileum. Deze vraag is echter een stuk moeilijker om te beantwoorden. Zoals we al eerder in dit blog hebben besproken, zijn trouwringen er in alle soorten en maten. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, met of zonder steen of misschien willen jullie wel een matchend setje. Om al deze redenen hebben wij hiervoor een aparte blog geschreven:

Hoe kies je de perfecte trouwring voor je huwelijk?

Toch blijft het altijd lastig omdat er zo veel opties zijn. Om jou of jullie samen hierin goed te adviseren, raden wij aan om een trouwringafspraak te maken bij Siebel. Je wordt dan dezelfde dag nog teruggebeld om de afspraak verder af te stemmen. Bij het Siebel filiaal bij jou in de buurt geniet je dan van een unieke VIP-behandeling waarin onze experts ervoor zorgen dat je al het juiste advies en hulp krijgt. Bij aankoop van een paar trouwringen krijg je nu bij Siebel ook nog eens de tweede ring cadeau! Ben je op zoek naar verlovingsringen? Dan hebben we deze blog vol met tips! 

Bij Siebel hebben wij vele trouwringen voor mannen en trouwringen voor vrouwen. Dus maak een afspraak bij ons en laat je door één van onze experts persoonlijk adviseren. Wij kunnen jullie ringmaten opmeten zodat jullie ringen perfect passen op de dag van de trouwerij. Zo weet je zeker dat je trouwerij de dag van je leven wordt.

Hieronder nog even alle tips voor het uitzoeken van een trouwring op een rij.

- Je kunt gemakkelijk met een stukje touw of lint je ringmaat opmeten, maar het is ook geen enkel probleem als je een trouwring koopt in een verkeerde maat. Bij Siebel kunnen deze namelijk altijd op maat maken voor je.

- Op welke hand je jouw trouwring draagt mag je helemaal zelf weten!

- Lees deze blog met tips voor het kiezen van de perfecte trouwring.