Winkels & Openingstijden
  • Gratis bezorging v.a. €59,95
  • Gratis achteraf betalen
  • Gratis retourneren in de winkels
Klantenservice

3 tips ter inspiratie voor jouw bruiloft outfit

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft? Dan weet je één ding zeker: je mag op zoek naar een bruiloft outfit! Als dame ken je vast het welbekende probleem: een kast vol kleding, maar niks om aan te trekken! Het vinden van een geschikte bruiloft outfit kan soms best een taak zijn. Je wilt de bruid en bruidegom namelijk niet overschaduwen, maar je wilt er wel op je best uitzien. Geen zorgen, met deze tips stel je straks zeker de perfecte bruiloft outfit samen. Dus lees deze blog en laat je inspireren door al onze tips!


Tip 1: Is er een dresscode? Houd hier dan rekening mee

Je bent als bruiloft gast niet altijd 100% vrij in je keuze voor je bruiloft outfit. Veel bruidsparen kiezen namelijk voor een dresscode passend bij hun bruiloft. Dit staat meestal vermeld op de uitnodiging. Als de bruiloft bijvoorbeeld een bohemian thema en dresscode heeft, probeer je dan te kleden met natuurlijke stoffen en aardetinten. Weet je niet wat de dresscode is? Dan kun je dit het best vragen aan het bruidspaar of hun weddingplanner. 


Tip 2: Baseer je bruiloft outfit op de locatie en tijdstip

Is er geen dresscode? Houd dan bij het kiezen van je outfit rekening met de locatie en het tijdstip van de bruiloft. Een formele avond bruiloft vraagt om een andere outfit dan een bruiloft die overdag op het strand plaatsvindt. Als je bijvoorbeeld bent uitgenodigd voor een bruiloft buiten, kies dan voor lichte kleuren en natuurlijke stoffen zoals katoen of linnen. Hakken worden over het algemeen niet aanbevolen voor buiten, dus kies in plaats daarvan platte schoenen of sandalen. Voor bruiloften 's avonds zijn donkere kleuren en stoffen zoals zijde of satijn meer geschikt. Ook speelt het seizoen natuurlijk een belangrijke rol.


Outfit inspiratie voor een zomer bruiloft

Wat je moet dragen naar een zomerse bruiloft kan lastig zijn, omdat je tegelijkertijd stijlvol en comfortabel wilt zijn. Een jurk is altijd een goede optie voor een zomerse bruiloft. Probeer iets luchtigs en met een zwierige rok. Je kunt ook voor een meer casual look gaan door een korte broek of rok te combineren met een blouse of tanktop. Als je op zoek bent naar iets minder formeels, is een broek ook een goede optie. Probeer een linnen broek voor een zomers gevoel. Stijl je outfit met een paar sandalen of platte schoenen die comfortabel zijn en er mooi uitzien.


Outfit inspiratie voor een winter bruiloft

Een winterhuwelijk kan een mooie gelegenheid zijn, maar wat trek je aan? Uiteraard is het weer een factor om rekening mee te houden. Als het buiten koud is, wil je je warm aankleden. Voor een formele winter bruiloft kun je een lange jurk of een jumpsuit dragen. Donkere kleuren zoals navy blauw en antraciet zijn een populaire keuze voor formele winter huwelijken. Maak je bruiloft outfit af met enkellaarsjes of hoge laarzen. Zo houd je je voeten warm en zie je er toch stijlvol uit.


Tip 3: Maak je bruiloft outfit compleet met sieraden

Hoewel de outfits van de bruid en bruidegom natuurlijk de sterren van de show zullen zijn, zijn er ook tal van stijlvolle bruiloft outfit ideeën voor gasten om te overwegen. Als je op zoek bent naar wat inspiratie, zijn hier een paar ideeën om je op weg te helpen:


Classy cocktail dress met parel sieraden

Cocktailjurken zijn perfect voor bruiloftsgasten omdat ze stijlvol en elegant zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zodat je de perfecte jurk kunt vinden die bij jouw persoonlijkheid past. Cocktailjurken zijn tijdloos en kunnen daarom ook keer op keer gedragen worden voor andere formele gelegenheden. Maak je look af met elegante parel oorbellen, een armband met parels en een collier met parels om een classy indruk te maken. Deze sieraden uit de Salvatore Plata collectie bevatten  zoetwaterparels. De sieraden zijn vervaardigd uit sterling zilver en daarna ondergedompeld in 14 karaat goud.

 
Bohemian maxi dress met kleurrijke zirkonia sieraden

Een maxi-jurk is de perfecte outfit voor een zomerse bruiloft. Maxi-jurken zijn comfortabel en stijlvol, en er zijn zoveel verschillende stijlen om uit te kiezen. Je vindt maxi-jurken in verschillende kleuren en prints, zodat je de perfecte jurk kunt vinden die bij het thema van de bruiloft past. Match je outfit met kleurrijke sieraden uit de Sif Jakobs collectie die de aandacht trekken. Deze prachtige 18 karaats goud vergulde ketting komt uit de Novara collectie. Match je outfit met deze ring en oorbellen die gezet zijn met schitterende veel kleurige facet geslepen zirkonia stenen die zorgen voor een extra sprankelend effect en een elegante uitstraling! 

 

 
Stoer en modern pak met zilveren statement sieraden

Een pak is een leuke alternatieve outfit voor een bruiloftsgast. Het is stijlvol en edgy en kan gedragen worden naar de gelegenheid. Een navy of beige pak zijn een klassieke keuze, maar een pastelkleur of print kan net zo flatterend zijn. Zorg ervoor dat je een stijl kiest waarin je je zelfverzekerd en comfortabel voelt. Je maakt deze look compleet met tijdloze zilveren oorhangers, armband en sterling zilveren chain ring van TI SENTO - Milano die zo nog meer opvallen.

 


 De dont’s voor bruiloft outfits

Wanneer je bent uitgenodigd voor een bruiloft, is de druk hoog om de perfecte bruiloft outfit te vinden. Maar wat als je niet zeker weet wat gepast is? Hier zijn een aantal dingen die je zeker niet moet dragen als bruiloftsgast:

- Draag geen kleding die te onthullend is. Je wilt er elegant uitzien, niet alsof je te hard je best doet.

- Vermijd alle witte kleding. Je wilt niet worden aangezien als de bruid!

- Probeer ook zwarte kleding te vermijden. Nogmaals, je wilt de bruid niet overschaduwen of het laten lijken alsof je een begrafenis bijwoont in plaats van een bruiloft.

- Erg felle kleuren (zoals geel en rood) kunnen overweldigend zijn en de aandacht van het bruidspaar te veel afleiden.

Dus, welke outfit en stijl gaat het worden? Als je niet zeker weet wat je moet dragen, kies dan voor neutrale kleuren zoals marineblauw, beige of grijs. En vergeet vooral niet om je bruiloft outfit aan te kleden met accessoires en sieraden. Volg onzeInstagram voor nog meer inspiratie!