Siebel Juweliers is dé juwelier van Nederland met maar liefst 44 winkels en een webshop. Met onze kernwaarde ‘Personal Touch for Personal Moments’, geven we dagelijks uiting aan de persoonlijke en memorabele momenten van het leven. Hiermee inspireren wij onze klanten om zichzelf of een dierbare, een mooi sieraad of horloge cadeau te geven. Enthousiaste collega’s, mooie producten en een omgeving waar elke dag wel iets te vieren valt; werken bij Siebel is een feest op zich!

Voor ons hoofdkantoor in Amsterdam Sloterdijk zijn wij op zoek naar een

Inkoop Assistent (38 uur)

De functie
Als Inkoop Assistent heb je een ondersteunende en administratieve rol, waarbij je de kans krijgt mee te denken met het inkoopproces. Je bent verantwoordelijk voor het invoeren van orders in het ERP systeem. Je zorgt er bij nieuwe producten voor dat alle specificaties correct worden ingevoerd in ons ERP systeem, zoals:  gewicht, prijs, leverancier. Ook het wekelijks nabestellen van artikelen valt onder jouw takenpakket evenals het bestellen van artikelen buiten de collectie voor klanten.
Kortom: je bent verantwoordelijk voor het invoeren, controleren, bewaken, opvolgen en goed laten keuren van inkooporders en zorgt er voor dat alle data correct in het systeem staat. Je hebt veelvuldig contact met onze leveranciers om alle zendingen tijdig en correct te laten verlopen. Daarnaast maak je waar nodig analyses van het assortiment en denk je mee over eventuele verbeteringen. Het is een belangrijke rol omdat veel zaken van invloed zijn op de Master Data.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar iemand die goed overzicht kan bewaren en die er van houdt met data te werken. Je vindt het een uitdaging te zorgen dat de data correct is want je begrijpt dat dit een belangrijke basis is voor de organisatie. Je bent zeer nauwkeurig, accuraat en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast neem je graag initiatief en heb je een proactieve werkhouding. Het signaleren van knelpunten is wat jij graag doet en je komt graag met oplossingen ter verbetering. Je kunt je goed staande houden in een veranderlijke omgeving. Siebel is een zeer dynamische organisatie waardoor je af en toe snel moet schakelen. Daarnaast beschik je over de volgende eigenschappen:

  • Je hebt een afgeronde MBO niveau 4 opleiding of minimaal MBO+ werk en denkniveau, bij voorkeur administratief
  • Je hebt 1 – 2 jaar (administratieve) werkervaring in een soortgelijke functie
  • Je hebt analytisch en hebt een goede beheersing van het MS Office pakket, in het bijzonder Microsoft Excel
  • Ervaring binnen de retail is een pre
  • Je hebt naast de Nederlandse taal een goede beheersing van de Engelse taal

Wat bieden wij?
Werken bij dé juwelier van Nederland met inmiddels 46 winkels in Nederland. Bij Siebel kom je terecht in een dynamische en groeiende organisatie. De cultuur is te omschrijven als informeel, dynamisch, met korte communicatielijnen. We bieden een marktconform salaris, een goede pensioenregeling, 24 vakantiedagen en natuurlijk bieden we ook een aantrekkelijke personeelskorting!

Geïnteresseerd?
Wij ontvangen graag je sollicitatie via sollicitatie@siebeljuweliers.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan Galicia de Heus, HR Adviseur.
Het overhandigen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.