Siebel Juweliers is al meer dan 100 jaar dé toonaangevende juwelier van Nederland. Met onze winkels en webshop zijn wij voor iedereen bereikbaar en inspireren wij onze klanten om bijzondere momenten te vieren met schitterende producten. Bij Siebel Juweliers vind je een ruime collectie trouwringen, sieraden en horloges van de gerenommeerde fashion,- en betaalbare luxe merken.

Voor ons hoofdkantoor in Amsterdam Sloterdijk zijn wij op zoek naar een

 Administratief medewerker afdeling Inkoop (38 uur)

De functie
Als administratief medewerker ondersteun je de inkopers bij uiteenlopende werkzaamheden, met name op administratief gebied. Dit houdt in dat je alle administratieve taken uitvoert in opdracht van de inkopers zodat zij zich kunnen richten op het effectief en efficiënt inkopen van ons assortiment.

Je zorgt ervoor dat alles gestructureerd en efficiënt verloopt en je hebt een heel divers takenpakket:
-          het invoeren, registreren en bijhouden van bestellingen (nieuwe en reguliere collectie en bijbehorende attributen)
-          het invoeren en bijhouden van productspecificaties, prijswijzigingen etc.
-          het archiveren van bestellingen
-          het onderhouden van contacten met leveranciers over de juiste en tijdige levering/ontvangst van o.a. bestellingen, fotomateriaal, productspecificaties
-          het onderhouden van contacten met diverse interne afdelingen
-          het afhandelen van vragen, klachten en klantbestellingen vanuit de filialen
-          het vastleggen van afwijkingen bij leveringen en communiceren met de leveranciers na overleg met de inkopers
-          en overige ondersteunende taken in opdracht van de inkopers.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar iemand die goed overzicht kan bewaren en die er van houdt met data te werken. Je bent zeer nauwkeurig, accuraat en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast neem je graag initiatief, ben je georganiseerd en heb je een proactieve werkhouding. Je kunt je goed staande houden in een veranderlijke omgeving en kunt bijzaken van hoofdzaken onderscheiden. Siebel is een zeer dynamische organisatie waardoor je vaak snel moet schakelen. Daarnaast beschik je over de volgende eigenschappen:
-          Je hebt een afgeronde MBO niveau 4 opleiding of minimaal MBO+ werk en denkniveau, bij voorkeur administratief
-          Je hebt minimaal 3 jaar (administratieve) werkervaring in een soortgelijke functie
-          Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en hebt een goede beheersing van het MS Office pakket, in het bijzonder Microsoft Excel
-          Je hebt naast de Nederlandse taal een goede beheersing van de Engelse taal
-          Ervaring in ERP is een pre. 

Wat bieden wij?
Werken bij dé juwelier van Nederland met inmiddels 41 winkels in Nederland. Bij Siebel kom je terecht in een dynamische en groeiende organisatie. De cultuur is te omschrijven als informeel, dynamisch, met korte communicatielijnen. We bieden een marktconform salaris, een goede pensioenregeling, 24 vakantiedagen en natuurlijk bieden we ook een aantrekkelijke personeelskorting! 

Geïnteresseerd?
Wij ontvangen graag jouw motivatiebrief én cv via sollicitatie@siebeljuweliers.nl. Heb jij vragen over deze vacature? Neem dan contact op met HR: 088-6550065.
Een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de sollicitatieprocedure.