EDELSTENEN

Edelstenen hebben allemaal verschillende eigenschappen en krachten. Altijd al meer willen weten over Edelstenen? In dit artikel leggen we je uit waar elke steen voor staat. 

BLUE CHALCEDONY
Blauw is een veelgenoemde lievelingskleur en staat symbol voor rust en kalmte, wijsheid en betrouwbaarheid.

BLACK ONYX
De geheimzinnige zwarte steen Onyx behoort tot één van de belangrijkste helende stenen van de oudheid en geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen.

SERAFINITE
Serafiniet is een van de belangrijkste geneeskrachtige stenen van onze tijd. Het heft de bijnaam “Angel Wings” doordat de zilverachtige patronen zoveel lijken op de glanzende vleugels van engelen. Het is een populaire steen bij meditatie en er is slechts 1 vindplaats van serafiniet met edelsteenkwaliteit, namelijk in Oost-Siberie. 

TURQUOISE
Turquoise is in veel culturen een beschermende steen en symboliseert geluk en voorspoed. De edelsteen wordt tevens de “Stone of Heaven” genoemd gezien haar hemelsblauwe kleur. Deze bijzondere steen brengt evenwicht, kalmeert en zorgt voor innerlijke rust.

SOFT PINK CHALCEDONY
Deze prachtige lichtroze Chalcedoon is verbonden met de godinnen van de liefde en staat voor onvoorwaardelijke schoonheid en balans. 

AQUA BLUE CHALCEDONY
Deze mystieke blauwe edelsteen werd vernoemd naar de verdwenen stad “Chalcedon” in Klein-Azie en is sinds de oudheid reeds erg geliefd. Op zoek naar jouw eigen Zen momentje? Deze bijzondere steen versterkt de harmonie tussen lichaam en geest!

GREY MOONSTONE
Maansteen geldt van oudsher als de steen van de intuitie. Deze krachtige steen heeft een satijnachtige, grijze glans en bevordert evenwicht en geluk. 

BLUE LABRADORITE
De magische steen Labradoriet werd in 1780 ontdekt aan de kusten van Labrador, een Canadees siereiland en staat sindsdien vooral bekend om zijn vlindervleugels, zo bijzonder!

Labradoriet is in inprincipe ondoorschijnend maar reflecteert licht zodanig dat er een spectrum van verschillende regenboogkleuren ontstaat.

WHITE AGATE
Agaat is nog steeds een van de meest geliefde edelstenen. De naam agaat komt voort uit het Grieks en betekent “de goede” en harmoniseert onze Yin & Yang. De witte agaat is een rustgevende steen en bevordert geluk, tevredenheid en zelfvertrouwen.

BLUE LACE AGATE
De blue lace agate is een helende en beschermende steen. De steen werkt kalmerend en bevordert de innerlijke rust.

Op zoek naar een persoonlijk cadeau? Geef een sieraad met edelsteen cadeau! De collectie van Salvatore Plata bestaat uit prachtige handgemaakte sieraden met edelstenen. Bekijk de collectie hier.