Buddha to Buddha – We create in Amsterdam

Vakmanschap is de sleutel tot het succes van Buddha to Buddha geweest. Of het nou een ring, een armband of een ketting is, elk sieraad is het resultaat van een lang en nauwkeurig proces waarbij creatieve designers, geduld en enorm vaste handen samenkomen.  De ontwerpen worden door de  Amsterdam based designers bedacht. Deze ideeën worden uitgewerkt in schetsen op zowel papier als computer en voorgelegd aan de collega’s. Aan de hand van deze schetsen wordt elk individuele stukje zilver of leer gemeten en berekend.

Vanuit deze berekende schets bepaald een specialist of het ontwerp uitgevoerd kan worden en welke stappen daarbij nodig zijn. Zodra het ontwerp een GO heeft gekregen zal het ontwerp opgestuurd worden naar Bali, waar vanuit een vaste traditie honderden vak mannen en vrouwen de ontwerpen met de hand uitwerken. Het is geweldig om te zien met hoeveel geduld en precisie elk sieraad door de vakmannen en vrouwen van Buddha to Buddha gemaakt wordt.

Voor de ingewikkelde ontwerpen worden mallen gemaakt, waaruit de sieraden op de Lost Wax casting methode worden gegoten. Hierbij wordt heet en zo vloeibaar zilver in de mallen gegoten, wat vervolgens een tijdje af moet koelen. Zodra de sierraden zijn afgekoeld  worden de verschillende componenten van het sieraad afgeslepen en gepolijst. Tot slot worden al deze componenten samengevoegd tot een definitief Buddha to Buddha sierraad.

Na het lezen van deze blog kijk je waarschijnlijk met veel meer bewondering naar de Buddha to Buddha sieraden. Shop hier de collectie of bezoek een van onze filialen!