Ruim 38 jaar geleden won een ingenieur van CASIO de strijd tegen de natuurwetten. Hij creëerde een horloge dat bestand was tegen stoot- en centrifugaal krachten en bovendien hoge waterdruk kan weerstaan. Sindsdien is de naam G-SHOCK synoniem voor verleggen van grenzen en je eigen koers varen.

G-SHOCK werd ontwikkeld toen horloges nog als fragiele instrumenten werden beschouwd. Alles begon met een jonge ingenieur van CASIO, die ervan droomde 'een horloge te ontwerpen dat niet kapot gaat, ook niet als je het laat vallen'.

CASIO zorgde in 1974 al voor opschudding met de eerste digitale horloges en heeft door de ontwikkeling van het als nagenoeg onverwoestbaar beschouwde G-SHOCK-horloge al vanaf de jaren 80 een sterke invloed op de horlogemarkt. De eerste G-SHOCK, de DW5000, kwam in 1983 op de markt. Wat volgde was een ongekend succesverhaal, de G-SHOCK-modellen met hun hoeken en randen werden internationaal het favoriete model van de Urban Youth.

Al snel waren de schokbestendige G-SHOCK-horloges synoniem voor robuustheid, innovatie en multifunctionaliteit. Eindelijk hoefde je je horloge niet meer af te doen als je ging skateboarden of BMX-crossen. Vallen en stoten - geen probleem voor de G-SHOCK. Dagelijks gebruik, sporten of extreme belasting bij outdoor activiteiten - G-SHOCK-horloges zijn al 38 jaar betrouwbare allrounders en ideaal in elke situatie. Tegenwoordig heeft G-SHOCK het privilege verdiend om te worden gedragen door mensen die geen grenzen accepteren.

Casio Kikuo Ibe

Casio

Begin jaren 80 was Kikuo Ibe de toonaangevende horlogeontwerper van CASIO. In 1981 richtte hij een projectteam met slechts drie leden op, dat Ibes visie van een onverwoestbaar horloge moest verwezenlijken. Hun inspanningen waren gericht op de verwerkelijking van het Triple 10-concept (10 jaar batterijduur, 10bar waterdicht en moet een val van 10 meter kunnen overleven). Dit leidde ertoe dat zijn team een horloge met een holle behuizing ontwikkelde, waarbij de module nagenoeg zwevend in de kast werd ondergebracht.

 Casio Hollow Case

De lange en moeilijke testfase duurde bijna twee jaar. Maar nadat op meer dan 200 prototypen de ontwikkeling van de behuizing en verschillende onderdelen continu werden geoptimaliseerd, kwam in 1983 de eerste schokbestendige G-SHOCK op de markt. Revolutionaire ideeën zoals een 'holle' constructie van de behuizing, bescherming aan alle kanten en het omvatten met schokabsorberend materiaal van belangrijke onderdelen vormende de basis van de G-SHOCK Toughness en zorgen voor de schokbestendige constructie die het conventionele denken over horloges geheel zou veranderen en tot de dag van vandaag aan elke G-SHOCK ten grondslag ligt.

G-SHOCK-horloges overtuigen niet alleen met hun stoere design, maar vooral met technisch raffinement: Van milieuvriendelijke zonneceltechnologie, Bluetooth® tot GPS- en radiotechnologie - G-SHOCK staat sinds jaar en dag voor de modernste technologie.

Niet alleen in technieken heeft G-SHOCK een evolutie doorgemaakt, ook in materiaal gebruik is dat het geval. Zo werd de eerste G-SHOCK in 1983 nog gemaakt van kunststof, kwam in 1996 de eerste G-SHOCK op de markt van edelstaal, later in titanium en tegenwoordig wordt er zelfs Carbon Fiber gebruikt voor de versteviging van het horloge.

Casio

Casio

Casio

Casio